Zavináče

Zavináč je jednou z forem která chutná i těm co normálně ryby moc nemají rádi. Ale jak ho naložit? Hned dodám návod: potřebujete ryby, (asi tak deset kusů malých ryb, případně se dají použít mražení sledi, ty koupíte poměrně levně v jakémkoliv supermarketu a i jinde)a cibulku na proložení (podle chuti, 2-3). A na nálev asi 1/4 litru vody, zhruba totéž octa, (dle chuti kyselejší či méně přidat/ubrat) asi 10dkg cukru, (totéž co ocet, dle chuti.) sůl, pepř, bobkový list, nové koření, hřebíček. Ryby očistěte, nastrkejte do nerez misky, nebo nejlépe skleněné zavařovačky, prokládejte cibulí. Nálev svařte a horkým přelijte obsah sklenice. Nechte alespoň 48 hodin odstát. (raději déle). Recept ukraden z: Dadalova kuchařka

No comments: