jak se dělá sushi?

JAk si udělat tradiční japonské jídlo sushi? nu, není to zcela jednoduché, ale ani tak složité, jak byste mohli myslet podle ceny v různých restauracích. V první řadě potřebujete rýži, a potom kvalitní, pokudmožno čerstvou rybu. (tedy, pokud hodláte vařit rybí sushi) Rýži je potřeba propláchnout, nechat dobře okapat, a poté vařit ve veliké nádobě, ne zcela doměkka. Ve druhé nádobě svařte trochu octa, cukru a soli, ideální je přidat lžičku glutasolu. Tuto směs přidejte na slitou hotovou rýži, a nechte ji co nejrychleji zchladit. Tím máte rýžovou část připravenou. A k tomu dodám (a japonci a ostatní milovníci by mě hnali.) že jako rybu lze přidat prakticky cokoliv, hlavně se to dobře okoření, a pak sní. Tradiční příprava sushi je však o malých kouskách syrové ryby, pouze okořeněné, přidané do již zmiňované rýže.

No comments: