Candát po Rusku

Candát (nebo cokoliv jiného) na Ruský způsob. Potřebujete k tomu cca 3/4kg ryby, 1/2l smetany, trochu másla, jednu cibulku, 1/4l bílého vína, žloutek, několik kuliček celého pepře, bobkový list, lžíci rajského protlaku, lžíci hladké mouky. Na másle osmahněte cibuli, pepř a bobkový list. Přidejte nakrájenou a osolenou rybu, osmahněte po všech stranách, zalijte vínem a poduste. Měkkou rybu vyjměte. Zbylou šťávu přeceďte, přidejte rajčatový protlak, zaprašte moukou a povařte. Přidejte smetanu s rozšlehaným žloutkem a již jen prohřejte. Vložte rybu a podávejte. (Případně ozdobte čímkoliv co se vám bude zdát vhodné, jedna z možností je kolečko citronu, (ideálně s kaviárem))

No comments: