kapr

Pokud lovím kapry, pak dávám přednost klasickým nástrahám, jako jsou:
kolínka Protože se nejlépe ze všech těstovin napichují na háček a dobře ne něm drží. Vařím je jako všechny těstoviny, a to v osolené vodě. Jediný rozdíl je v tom, že se nevaří tak dlouho. Je potřeba je sledovat a nepřevařit je. Musí mít dostatečnou tuhost aby z háčku po nahození nespadli. Pak je dobré promíchat je se strouhankou, která po dopadu na dno udělá pro ryby lákavý oblak, takže působí jako vnadidlo.
Těsto:Pěknej kousekPoužívám těsto z hrubé mouky, kterou smísím s teplým mlékem a cukrem. Těsto nesmí lepit ani se drolit. Také nesmí být moc přeslazené. Ale je potřeba experimentovat a zjistit jaké ingredience jsou na tom určitém revíru účinné.
Houska:Dá se použít čerstvá houska, nejlépe střed. Pomalu se ve vodě rozpouští a proto je potřeba poměrně často přehazovat.Nebo lze použít pařenou housku. Houska se nechá chvíli v páře a následně se vylisuje na placku a nakrájí na kostičky o velikosti 1x1 cm. Dobře drží na háčku.ervi:
Existuje více druhů červů. Třeba mouční, masní nebo klasické žížaly. Na kapry je podle mě nejlepší klasická rousnice, která ovšem nemusí být moc velká. Kolem 8 cm délky bohatě stačí.

No comments: