Kapr na černo

jedná se o jeden z tradičních českých pokrmů. A jak se tedy dělá? následovně: Potřebujete kapra, kořenovou zeleninu, ocet, cibuli, pepř, nové koření a bobkový list. Dále trochu povidel, cukru vína, rozinek, mandlí a sušených švestek. A kousek tvrdého perníku. Vemte porce ryby a uvařte (či spíše poduste) je v následující omáčce: Nakrájenou zeleninu dejte do hrnce, zalijte vodou a nechte povařit. Když je měkká tak ji můžete rozmixovat, nebo pasírovat, ale není nutné. Přidejte něco povidel, nechte opět rozvařit. Zhustěte nastrouhaným perníkem, oslaĎte dle chuti, přidejte víno, ocet a nakonec rozinky, nasekané mandle a suché švestky. A vložte rybu a udělejte jí doměkka. Tradičně se podává s knedlíkem. (a potkal jsem variantu, kde doporučovali přidat černé pivo, nezkoušel jsem)

No comments: